De aanpak van Mortellaro (Klauw verzorging)

Het probleem

Doordat de koeien in de winter een langere tijd binnen staan hebben ze vaker aandoeningen aan de klauwen.

 

Directe schade

● Economische schade (Minder melk)
● Kosten van de behandeling
● Arbeidsintensief om de koeien individueel te behandelen

 

Indirecte schade

● Lagere melkproductie
● Vervroegde afvoer
● Pijnlijk voor het dier

 

Belangrijk! De pijnbestrijding

Niet onbelangrijk is de pijnbestrijding. Hiervoor adviseer ik de K-Spirine, een pijnbestrijder waarmee u de melk gewoon kunt blijven leveren. Een bijkomend voordeel is dat bij minder pijn de koe actiever en beter blijft eten.

 

De behandeling van Mortellaro

Voor de behandeling van Mortellaro adviseer ik “Uniek kopersulfaat”. Uniek kopersulfaat bevat 98 procent zuivere koper! Dit hoge percentage van zuivere koper is uniek in deze productcategorie.

 

Dit kopersulfaat is tevens van een veel fijnere korrel. Mede hierdoor en door het toegevoegde antiklontermiddel is het veel beter oplosbaar. Het grote voordeel hiervan is dat dit zorgt voor een betere hechting aan de klauw.

 

Tip! Uniek kopersulfaat in gebruik

Laat het bad niet te vuil worden. Een goede methode is om twee bakken aan elkaar te koppelen. Doe in de eerste bak alleen water. Eventueel met een handje stro eroverheen. Dit maakt een natuurlijkere indruk waardoor de koe hier makkelijker instapt.

 

De koe zal bij het betreden van de bak vaak gaan schijten. Dus door deze methode te gebruiken wordt de eerste bak vuil en blijft de tweede bak met het Uniek kopersulfaat langer schoon en dus langer effectief.

 

Voor een bad van 200 liter water is 5kg Uniek kopersulfaat voldoende.

 

Bij preventief gebruik is een behandeling van eens per vier weken voldoende. En bij curatief gebruik is het verstandig om de eerste maand wekelijks te baden.

 

Uniek kopersulfaat

 

● Verpakt als 4 x 5 kg

● €94,38 euro per 20kg

Meer informatie?

Bel of Whatsapp me op 06 51 71 32 40

Of mail naar jm.beerepoot@quicknet.nl

Jos Beerepoot